Одеські чиновники запевняють, що в морі нечистот не буде

П'ятниця, 18 травня 2012, 18:35

Викиду нечистот в районі одного з найпопулярніших курортів Одеської області - селища Грибівка - не відбулося.

Про це заявив заступник глави Одеської облдержадміністрації Валерій Матковський, якого цитує прес-служба ОДА.

"В межах річки Барабой проходить опорний колектор протяжністю 14 кілометрів, через який відходи потрапляють на очисні споруди в Іллічівськ. 15 травня, у вівторок, стався розрив напірного колектора в 15-20 метрах від берега річки", - зазначив чиновник.

"При виявленні прориву було припинено транспортування нечистот з боку Овідіополя на очисні споруди. Обсяг нечистот складає до 150 кубів на добу", - розповів Матковський.

"Інформація про те, що близько 2500 кубометрів неочищених каналізаційних стоків через прорив каналізаційного напірного колектора потрапили в річку Барабой, не відповідає дійсності", - запевняє заступник глави облдержадміністрації.

"Для цього потрібно було б, щоб стоки стікали в річку на протязі як мінімум 18 днів. Однак, як тільки виявився прорив колектора, подача нечистот на очисні споруди була відразу ж припинена", - додав він.

"На території Овідіополя є накопичувачі, де вони зберігаються на випадок аварії, ємністю понад 600 кубів. Весь цей час всі ці нечистоти накопичувалися в них. Сьогодні вдень буде випробувано відремонтовану ділянку і насосна буде включена", - підсумував чиновник.

Раніше стало відомо, що нечистоти пливуть в бік пляжів Чорного моря.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування