Справу про замах на власницю відомої фармфірми намагалися закрити

Субота, 19 травня 2012, 16:28

Кримінальну справу щодо обвинувачених в організації замовного вбивства генерального директора компанії "Фармак" Філі Жебровської (на фото) намагалися закрити за відсутністю складу злочину і за недоведеністю участі обвинувачених у вчиненні злочину.

Про це пише ZN.UA.

Після того як Апеляційний суд м. Києва звільнив з-під варти одного з обвинувачених в організації вбивства на замовлення і відправив справу на додаткове розслідування, адвокат потерпілої, не погодившись із цим рішенням, звернувся з касаційною скаргою до Вищого спеціалізованого суду України із цивільних і кримінальних справ.

У своєму зверненні він просив повернути справу до Апеляційного суду і продовжити судовий процес.

"Вищий спеціалізований суд розглянув ці звернення і залишив у силі ухвалу Апеляційного суду м. Києва, а крім того, вперше в історії незалежної України змінив запобіжний захід з арешту на підписку другому фігуранту у справі", - нагадують автори.

"Однак суд підкреслив, що наявні матеріали не дозволяють закрити кримінальну справу, її обставини вимагають ретельнішого розслідування. Отже, справа мала повернутися на додаткове розслідування. Обидві судові інстанції чітко визначили й описали, які саме слідчі дії слід провести", — йдеться в статті .

Справу з суду передали до прокуратури м. Києва. Прокурорський працівник дав санкцію про подовження строку слідства на один місяць і направив справу чомусь не до Головного слідчого управління м. Києва, тій групі, яка раніше її розслідувала, а до… Подільського районного відділення міліції, старшому слідчому Скоку.

Справа надійшла до старшого слідчого 13 квітня. Він прийняв справу до свого провадження.

"Того самого дня, не виконавши жодної слідчої дії, як мусив те зробити згідно з ухвалою суду, він просто закрив кримінальну справу проти обвинувачених в організації вбивства через відсутність складу злочину і через недоведеність участі обвинувачених у скоєнні злочину. Таким чином, свободу отримує і другий обвинувачений. Більше того, якщо справу проти обвинувачених закрито, скасовується і запобіжний захід — підписка про невиїзд", — наголошується в статті.

Про те, що кримінальну справу закрито, захисника Жебровської Євгена Пугачова повідомили лише 23 квітня, коли термін оскарження постанови минув. Але суд, врахувавши цю обставину, відновив термін оскарження.

11 травня Подільський районний суд м. Києва скасував постанову слідчого Скока про закриття кримінальної справи проти двох обвинувачених. Тепер слідчому доведеться повернутися в рамки закону і працювати — виконувати слідчі дії відповідно до ухвали суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...