Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова німецької клініки таки хоче забрати Тимошенко в Німеччину

Субота, 19 травня 2012, 16:38

Голова берлінської клініки Charité Карл Макс Айнгойпль сумнівається, що в Україні можна створити умови для успішного лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

"Мої сумніви в доцільності лікування стали сильнішими. Як лікар, я дотримуюся думки, що потрібні умови, які в Україні, ймовірно, важко створити", - сказав Карл Макс Айнгойпль в інтерв’ю німецькому медичному виданню Ärzte Zeitung, яке цитує сайт Тимошенко.

Лікар сподівається, що влада України продемонструє мужність та ухвалить "гуманітарне рішення, яке в підсумку стане політично корисним рішенням".

"Патерналістський обов'язок лікаря не закінчується рецептом, він повинен зняти перешкоди всіх видів на шляху до відновлення здоров'я. Якщо це стає політичною дією, це не змінює того факту, що робота лікаря стоїть на передньому плані. Ми хочемо вилікувати пацієнта, а не отримати політичну перемогу", - наголосив він.

Карл Макс Айнгойпль наголосив, що Юлія Тимошенко не отримувала належного лікування за весь час своєї хвороби.

"Йдеться не лише про грижу міжхребцевого диска, яку кожен може вилікувати. Пацієнтка страждає на цю хворобу вже півроку, і впродовж цього часу її або неадекватно, або частково взагалі не лікували. Скарги на біль не сприймали всерйоз шість місяців, або навіть вважали, що вона цей біль імітує. Лише той, хто сам колись страждав від гострої грижі міжхребцевого диска знає, який біль це викликає", - пояснив він.

Лікар зізнався, що під час свого першого приїзду до Харкова здивувався великою кількістю журналістів, які зустрічали команду німецьких лікарів. "Ми хотіли, щоб перша поїздка не була публічною, тому що вважали лікування більш складним, ніж простим", - підкреслив Карл Макс Айнгойпль.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування