Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу не подобається, що Європа розмовляє з ним, як зі школярем

Неділя, 20 травня 2012, 11:35

Україна є палким прихильником стандартів і принципів, які закладені в основі Європейського Союзу.

Про це повідомив президент Віктор Янукович в телеінтерв'ю поету і журналісту Віталію Коротичу на Першому національному.

"Коли мова йде про різні інтеграційні об'єднання, справа не в тому що ми граємо в якусь гру політичну, справа в тому, що ми повинні бути переконані, що та, чи інша інтеграція вона буде давати переваги нашій країні", - зазначив він.

"Ми зараз придивляємось, як Росія, Казахстан, Білорусь будують Митний союз, а в перспективі Євроазійський союз буде. Ми на це дивимось. Бачимо і переваги, і недоліки", - розповів президент.

"Ми, безумовно, приречені шукати модель співпраці з цим об'єднанням. Що стосується інтеграції – ми поки спостерігачі: ми дивимось, рахуємо", - уточнив він.

При цьому Янукович додав, що "з Європою ми йдемо шляхом, який ми обрали".

"У нас є закон про засади внутрішньої і зовнішньої політики, і там все визначено. Сьогодні ми не хотіли б що Європа таку тональність з нами мала, як з школярами, ми партнери, і ми готові будувати стосунки по-партнерські", - уточнив він.

"Ми є прихильниками, палкими прихильниками, стандартів і принципів, які закладені в основі Європейського Союзу. Це верховенство права, це технічні стандарти, демократичні і т.д. І сьогодні коли мова йде про євроінтеграцію, ми кажемо, що, перш за все, це наше домашнє завдання. Ми повинні, ми зацікавлені", - підсумував президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування