Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол ЄС пояснив, чому Європа може вказувати Україні

Неділя, 20 травня 2012, 16:50

Відношення Європейського Союзу до України та Росії різниться через різну позицію цих держав щодо євроінтеграції.

Про це заявив глава представництва Жозе Мануел Пінту Тейшейра у Вінниці під час заходів, присвячених святкуванню Дня Європи, передає УНІАН.

"Коли ми дивимось на Україну, і коли ми дивимось на Росію - ми дивимось на ці дві країни різними очима. Ми беремо до уваги ті заяви, які робляться відповідними урядами цих країн", - зазначив він.

"Росія ніколи не приймала рішення, і жоден з її урядів ніколи не приймали рішення та не робили заяви про те, що Росія прагне бути членом ЄС... Росія завжди заявляла, що вони щасливі мати свою пострадянську систему, і що вони будуть розвивати Євроазійську державу", - уточнив посол.

Тейшейра додав, що на відміну від Росії, Україна заявляє про свої євроінтеграціїні наміри впродовж останніх 10-12 років.

"Влада України, уряди України завжди заявляли про те, що Україна хоче стати членом ЄС, хоче розвивати партнерські відносини з ЄС, і тому ми з нашого боку маємо абсолютне право говорити і заявляти про те, що не виконується в цьому напрямку", - додав він.

"А між ЄС і Росією, так само як між ЄС і Китаєм, ЄС і Індією, тобто країнами, які ніколи не заявляли про своє прагнення стати частиною Євросоюзу, існують інші відносини у різних сферах", - уточнив Тейшейра.

"І коли в цих країнах виникають певні питання з прав людини, ми також заявляємо про нашу позицію, але ми ніколи не вимагали щоб ці країни приймали наші цінності чи приймали нашу модель суспільства", - сказав глава представництва ЄС.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування