У вівторок у Раді займуться недоторканністю

Неділя, 20 травня 2012, 18:43

У вівторок, 22 травня, на розгляд Верховної Ради буде винесено законопроект про недоторканність народних депутатів.

Про це повідомив віце-спікер парламенту Микола Томенко в неділю на прес-конференції в Черкасах, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Два роки Партія регіонів взагалі не згадувала про недоторканність, а тепер згадала. Ми розуміємо, що є три теми, які, на їхню думку, допоможуть їм виграти вибори. Це соціальні ініціативи з доплатами пенсіонерам та ветеранам, закон про мову і про зняття недоторканності", - сказав він.

"Парадокс полягає в тому, що американські політтехнологи в свій час говорили Ющенко, що його врятує, якщо він буде день і ніч говорити про недоторканність. Таке враження, що регіонали вирішили використовувати напрацювання Ющенка, які йому не допомогли", - додав депутат.

Томенко також зазначив, що "варто послухати стенограми засідань Верховної Ради за 2007 рік", коли розглядалося питання про зняття депутатської недоторканності.

"Тоді Єфремов, Герман, Чечетов та інші говорили, що вони помруть і віддадуть своє життя за те, щоб недоторканності не було ні в кого. Тому ми хочемо вберегти їх життя, гідність і честь, і запропонувати їм проголосувати за наш законопроект, щоб зняти недоторканність зі всіх посадових осіб", - підкреслив віце-спікер.

За його словами, вже у вівторок законопроект з підписами 150 народних депутатів буде винесено на розгляд Верховної Ради.

"Наскільки мені відомо, там залишилося ще 5 чи 6 підписів зібрати", - запевнив Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування