У США у Януковича зустрічі із трьома президентами з Євразії

Понеділок, 21 травня 2012, 08:37

У програмі президента Віктора Януковича на саміті в Чикаго підтверджені три двосторонніх зустрічі з його закордонними колегами.

Про це пише газета Комерсант.

Так, на зустріч із президентом погодилися президенти Польщі, Румунії й Афганістану.

Про зустріч із президентом Польщі Броніславом Коморовським було оголошено офіційно. У прес-службі польського лідера уточнили, що темою бесіди будуть проблеми з демократією в Україні.

"Напевно відбудеться розмова про ризики невикористання досягнутого (у сфері євроінтеграції) через ситуацію у внутрішній політиці України, що містить у собі питання щодо колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко",- заявила прес-секретар пана Коморовського Ганна Тшаска-Вечорек.

У цій зустрічі, імовірно, візьме участь також польський прем'єр Дональд Туск.

Заплановані окремі переговори українського президента з румунським колегою Траяном Басеску. 

Ще одним співрозмовником Януковича стане президент Афганістану Хамід Карзай. Співрозмовник видання в українській делегації підкреслив, що ініціатором цих переговорів була афганська сторона.

Мова йтиме про участь України в реалізації ряду інфраструктурних проектів.

"Нам цікаві такі проекти, як прокладка магістрального трубопроводу ТАПІ ( Афганістан-Пакистан-Індія), будівництво малих ГЕС, де міг би взяти участь "Турбоатом". Ми вже працюємо у цьому напрямку й плануємо співробітничати з Таджикистаном у просуванні на афганський ринок", - розповів співрозмовник.

Він не став уточнювати суми передбачуваних контрактів і строки їхньої реалізації, відзначивши, що багато чого залежить від поточного рівня безпеки в Афганістані. 

На самому саміті участь Віктора Януковича в зустрічі глав держав обмежиться коротким - до п'яти хвилин - виступом. В адміністрації президента підкреслюють, що основна програма візиту пройде за межами пленарного засідання. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...