Україна по-чорному відмиває гроші на Євро-2012 - експерт Євроради

Понеділок, 21 травня 2012, 21:49

Під час підготовки до чемпіонату Європи з футболу в Україні розквітла корупція.

Про це пише в блозі на сайті Financial Times експерт Ендрю Вілсон (European Council on Foreign Relations), якого цитує Инопресса.

"Корупція розцвіла пишним цвітом, у тому числі при підготовці до турніру", - пише автор.

Подушове ВВП в Україні - 7200 доларів в рік, але на Євро-2012 вже витрачено більше, ніж британцями на Олімпіаду в Лондоні.

"З чуток, відкати на більшості проектів складають до 40%", - говориться в статті.

Суд над Юлією Тимошенко акцентував відсутність верховенства закону, пише автор.

"Україна завжди була олігархічною державою, а тепер часто нагадує мафіозну", - стверджує Вілсон, згадуючи про рейдерство і непомірно завищені ціни на готельні номери.

Чи слід бойкотувати Євро-2012? - запитує автор. На його думку, перенесення матчів до Польщі було б непрактичним кроком.

"А якщо на дорогих місцях буде менше іноземних політиків - це не катастрофа. У всякому разі, не потрібно удостоювати Януковича і його міністрів ні рукостискань, ні шансу сфотографуватися разом", - пише експерт.

На думку Вілсона, єврочиновники повинні довести простим українцям, що європеїзація змінить повсякденне життя на краще: "Право на мітинги за останні кілька років звужене, українські поліцейські, особливо дорожні інспектори, сумно відомі своєю корумпованістю".

"Візові санкції відносно чиновників, що мали відношення до вироку Тимошенко, можуть приборкати деяких корумпованих клептократів", - вважає автор.

Він вітає той факт, що підписання угод про асоціацію та вільну торгівлю між ЄС і Україною відкладено "до припинення політичних судилищ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування