МЗС Росії стверджує, що українців ніхто не утискає

Вівторок, 22 травня 2012, 11:01

У Міністерстві закордонних справ Росії заперечують звинувачення в утисках прав українців у зв'язку з ліквідацією "Об'єднання українців Росії".

Про це йдеться в коментарі офіційного представника МЗС Росії Лукашевича, повідомляється на сайті міністерства.

"З усією впевненістю заявляємо, що будь-які твердження про перешкоджання роботі українських організацій в Росії не мають під собою жодних підстав", - сказано у ньому.

Лукашевич заявив, що керівництво "Об'єднання українців Росії" неодноразово попереджалося про необхідність усунути у своїй діяльності порушення російського законодавства та внести у свою роботу "відповідні корективи".

"Ці заклики залишилися не почутими", - сказав він.

"Викликає здивування та обставина, що Міністерство закордонних справ Україні в якості об'єкта своєї особливої ​​опіки обрало саме ту структуру, у якої виникли проблеми через порушення вимог російського законодавства", - додав Лукашевич.

Він також підкреслив, що на сьогоднішній день на території Росії діють 35 національно-культурних автономій українців, в тому числі нещодавно зареєстроване об'єднання федерального рівня "Федеральна національно-культурна автономія" Українців Росії".

Також, за його словами, в Росії існує 8 регіональних і 26 місцевих організацій, "через які повною мірою можуть реалізовуватися і вже реалізуються права і законні інтереси осіб української національності, які проживають на території Російської Федерації".

Як відомо, нещодавно Верховний суд Росії задовольнив позов Міністерства юстиції РФ з проханням ліквідувати Об'єднання Українців Росії.

Міністерство закордонних справ України заявило, що вважає рішення Верховного суду Росії упередженим.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News