Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЄС сподіваються, що касація по Тимошенко покаже іншу картину

Вівторок, 22 травня 2012, 13:21

Єврокомісар Штефан Фюле сподівається, що касація у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко продемонструє чесне правосуддя.

Про це він заявив наприкінці дебатів у Європарламенті у вівторок.

За його словами, він сподівається, що "касація запропонує іншу картину правосуддя в Україні".

"Як людина я робитиму все, щоб Тимошенко мала медичну допомогу, щоб їй було зручно, я робитиму все можливе, щоб мати доступ до неї, а вона мала доступ до сім'ї та адвокатів", - додав він.

Водночас Фюле ще раз підкреслив, що Тимошенко має нести політичну, а не кримінальну відповідальність за її дії на посаді прем'єра. Він додав, що за такі дії відповідальність наступає не у тюрмі, а на виборах.

Він також знову дав зрозуміти, що доля Угоди про асоціацію залежатиме від ситуації з Тимошенко.

"Тимошенко просил, щоб її справа не затягувала підписання угоди про асоціацію з Україною. Ми поважаємо це. Але, щоб угода набула чинності, Україна має показати повагу до цінностей", - сказав він.

Фюле також додав, що під час дебатів була дискусія щодо геополітики та місця України. "Я не бачу протиріччя. Ми маємо зробити все можливе, щоб трансформувати Україну… Але не може бути компромісів у питанні наших цінностей і наших принципів", - наголосив він.

Він також зазначив, що ЄС має намір профінансувати exit-poll на виборах до Верховної Ради.

"Представництво ЄС у Києві вже почало координувати дії із головами місій Європейського Союзу із приводу допомоги в навчанні спостерігачів або ж фінансуванні exit-polls, які зіграли значну роль в оцінці попередніх виборів, зокрема виборів в 2004 році", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування