Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС кажуть, що нова резолюція по Україні може бути "тиском"

Вівторок, 22 травня 2012, 14:33

Київ стурбований тим, що Європарламент планує ухвалити нову резолюцію по Україні напередодні касаційного розгляду "газової справи" у відношенні Юлії Тимошенко.

Про це сказав прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров на брифінгу у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Нас турбує той факт, що ухвалення резолюції Європарламентом із приводу ситуації в Україні на етапі підготовки до слухання справи Тимошенко в касаційній інстанції може бути елементом тиску на суд і призвести до небажаної політизації цього процесу", - заявив він

У МЗС сподіваються, що при підготовці резолюції будуть ураховуватися ті домовленості, які були досягнуті під час останнього візиту прем'єр-міністра України Миколи Азарова до Брюсселю.

Зокрема, за словами Дикусарова, йдеться про взаємодію з Європарламентом у питанні лікування Тимошенко, а також у питанні спостереження європейських експертів за касаційним процесом по "газовій справі" екс-прем'єра.

Представник МЗС також запевнив, що Київ дуже уважно стежить за позицією Європарламенту щодо ситуації в Україні, враховує зауваження й критику європарламентарів. Зокрема, в Україні ухвалено новий КПК, на порядку денному – розмежування кримінальної й політичної відповідальності, зазначив він.

Крім того, Дикусаров запевнив, що українська сторона взяла до уваги звіт Європейської комісії з виконання європейської політики сусідства в Україні.

"МЗС України взяв до уваги цей звіт високого представника ЄС із питань іноземних справ і політики безпеки про прогрес реалізації європейської політики сусідства в Україні в 2011 році", - повідомив він.

За його словами, Україна вивчить цей документ із залученням профільних органів державної виконавчої влади.

"Українська сторона відзначає об'єктивність оцінок із приводу останніх позитивних зрушень у процесі реалізації реформ в Україні", - підкреслив Дикусаров.

Зокрема, за його словами, йдеться про ухвалення й закону про громадські об'єднання, нового Кримінально-процесуального кодексу, позитивні зрушення в системі управління державними фінансами.

Крім того, у МЗС зазначають, що аналіз документа свідчить про те, що більшість зауважень Єврокомісії вже перебувають на стадії вирішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування