Львівська "Батьківщина" відкриє списки кандидатів. А всеукраїнська не хоче?

Вівторок, 22 травня 2012, 14:54

Львівська "Батьківщина" зобов'язалася відкрити списки до початку реєстрації у ЦВК.

Це дасть змогу громадськості перевірити кандидатів від партії на відповідність критеріям доброчесності, повідомили у прес-службі руху "Чесно".

"Чесна виборча кампанія та якісний склад майбутнього парламенту - спільні цінності львівських осередків Чесно та "Батьківщини", - коментує підписання угоди Олег Мацех, координатор кампанії "Фільтруй Раду!" у Львові

"Хоча на центральному рівні керівники партії ще вагаються з рішенням співпрацювати з рухом, така самостійність регіонального управління свідчить про позитивні зміни у внутрішньополітичному середовищі", - додав Мацех.

Відповідно до угоди, львівські учасники кампанії "Фільтруй Раду!" зобов'язалися провести незалежне та неупереджене дослідження кандидатів у депутати, які будуть підтримані партією по мажоритарних округах у Львівській області.

В свою чергу представники "Батьківщини" погодилися виключити зі списку тих кандидатів у депутати,  які за результатами перевірки, не відповідатимуть критеріям доброчесності.

Окрім того, львівська "Батьківщина" має намір забезпечити виконання критеріїв своїми депутатами у наступному парламенті, про що також йдеться в угоді.

За інформацією Української правди, центральне керівництво ВО "Батьківщина" у Києві уникає підписання такої угоди з рухом "Чесно" у зв'язку з невідповідністю їхніх кандидатів критеріям руху.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування