Кожен третій учень пробував алкоголь, кожен четвертий – наркотики

Вівторок, 22 травня 2012, 17:16

Кожен другий учень має досвід тютюнопаління та вживання пива, кожен третій – спробував горілку, кожен четвертий – наркотичні речовини.

Про це заявив генпрокурор Віктор Пшонка на колегії ГПУ у вівторок.

За словами Генерального прокурора, Міністерством соціальної політики недостатньо приділяється уваги питанням запобігання бездоглядності неповнолітніх.

"Щороку за бродяжництво та жебракування майже 12 тис. неповнолітніх потрапляють до дитячих притулків", - уточнив Віктор Пшонка.

"Зокрема, поза увагою залишаються питання щодо запобігання насильства в сім’ї стосовно дітей. Натомість щодня одна дитина втікає із сім’ї на вулицю", - сказав він.

Крім того, за його словами, Міністерством соціальної політики не вживаються дієві заходи для подолання шкідливих звичок у молодіжному середовищі, поширення просвітницьких і культурно-освітніх знань, формування стандартів здорового способу життя, негативного ставлення до вживання наркотиків та алкоголю.

"На даний час на обліку перебуває 89 дітей, які вживають наркотики ін’єкційно. Насправді ж таких дітей набагато більше. Дивлячись на таку статистику можна подумати, що в нас все добре. Проте, це не так. Я вимагаю достовірних даних і ефективної роботи по залученню до реабілітації", - наголосив генеральний прокурор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News