Євродруг "Регіонів" запевняє, що Європа використовує Тимошенко

Вівторок, 22 травня 2012, 21:28

Європейський Союз розглядає ситуацію навколо Юлії Тимошенко як привід встановити бар'єр для України на шляху євроінтеграції.

Про це заявив депутат Європарламенту від Латвії, представник Групи Прогресивного Альянсу Соціалістів і Демократів Олександр Мирський, коментуючи дебати щодо ситуації в Україні, які відбулися 22 травня в Європарламенті.

"Ніяких нових аргументів проти України особисто я не почув. Більше того, ніхто в Європі не бажає елементарно вникнути в суть проблеми, і, нарешті, розібратися з тим, що ж насправді відбувається з Тимошенко", - цитує політика прес-служба Партії регіонів.

За словами Мирського, європейські парламентарії не бажають слухати ніякі аргументи керівництва України.

"Їм потрібні лише одні емоції. Це пов'язано з майбутнім Чемпіонатом Європи з футболу. Вони хочуть натиснути на українське керівництво, в тому числі і на Партію регіонів, щоб отримати певні політичні преференції для Тимошенко - людини, з якою вони дуже тривалий час підтримують теплі відносини", - читає європарламентар.

"З точки зору дружби - я їх чудово розумію. Але з точки зору інтересів України - це суцільний негатив. Ефект від такої політики буде прямо протилежним, адже ніхто в Україні не злякається і не побіжить виконувати побажання європейських політиків", - зазначив він.

На думку Мирського, ЄС використовує ситуацію навколо Тимошенко як привід встановити перед Україною додатковий бар'єр на шляху євроінтеграції.

"Це навіть не подвійні стандарти. Це цинізм по відношенню до України", - обурився політик.

Крім того, за словами Мирського, депутати Європарламенту вважають, що Тимошенко дарма приміряє лати Жанни д'Арк.

"Їй це не до лиця. Вона зробила злочин і понесла заслужене покарання. Інша справа, що багатьох симпатиків України в Європі дивує, що Тимошенко ізольована від суспільства, адже вона не соціально небезпечна людина", - підкреслив політик і додав, що будь-який скандал навколо екс-прем'єра йде на руку самій Тимошенко.

"Я впевнений, що до початку Євро-2012 вона ще не раз знайде який-небудь привід покричати про те, як їй погано живеться. Особисто я знімаю капелюха і схиляю голову перед її режисерськими здібностями. В майбутньому вона сміливо зможе писати сценарії і зніматися в кіно", - резюмував парламентарій.

Як відомо, Прогресивний Альянс Соціалістів і Демократів Європейського парламенту підписав угоду про співпрацю з Партією регіонів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News