Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович взявся за конституційні права за ґратами

Середа, 23 травня 2012, 14:08

Президент Віктор Янукович доручив ужити заходів із забезпечення конституційних прав і свобод осіб, які тримаються під вартою.

Відповідне доручення він дав Міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку та голові Державної пенітенціарної служби Олександру Лісіцкову, передає прес-служба президента.

Так він доручив "вжити необхідних заходів щодо безумовного забезпечення додержання конституційних прав і свобод підозрюваних, обвинувачених, підсудних, які тримаються під вартою".

Також, згідно з дорученням, Генпрокурору Віктору Пшонці пропонується забезпечити вивчення причин, що впливають на оперативність розгляду судами кримінальних справ, за якими підсудні тримаються під вартою, та посилити контроль за додержанням органами прокуратури вимог закону щодо обов'язкової участі в розгляді таких справ державних обвинувачів.

Крім цього, президент пропонує Генпрокуратурі розглянути питання щодо підвищення якості та обґрунтованості внесених чи погоджених прокурорами рішень про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту чи про продовження строків тримання під вартою.

Голові Вищої кваліфікаційної комісії суддів Ігорю Самсіну та голові Вищої ради юстиції Володимиру Колесниченку президент пропонує за участю Національної школи суддів вжити заходів щодо підвищення фахового рівня суддівського корпусу.

Також Янукович запропонував Самсіну та Колесниченку проаналізувати випадки порушення конституційних прав і свобод громадян при прийнятті судами рішень, зокрема про обрання запобіжних заходів, а також під час розгляду кримінальних справ, за якими підсудні тримаються під вартою, та визначитися щодо заходів реагування на такі порушення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...