Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Amnesty International: справа Тимошенко мала політичне підґрунтя

Четвер, 24 травня 2012, 10:10

Організація Amnesty International наголошує, що в Україні продовжується міліцейське свавілля, а справа Юлії Тимошенко мала політичне підґрунтя.

Про це йдеться у доповіді організації "Тиранія та несправедливість не можуть тривати, як раніше" про ситуацію з правами людини у світі.

У розділі про Україну зазначається, що в Україні тортури та інші види жорстокого поводження, як і раніше, залишалися безкарними.

"Постійно надходили повідомлення про тортури та інші види жорстокого поводження під вартою в міліції. Європейський суд з прав людини виніс рішення по дев'яти позовам, поданим проти України", - сказано у доповіді.

"У всіх цих справах суд прийшов висновку, що мало місце порушення статті 3 Європейської конвенції про захист прав людини, яка забороняє тортури", - защачається в документі.

"У країні зберігалася атмосфера безкарності міліцейського свавілля", - додають в організації.

У документі зазначається, що цьому сприяли структурні недоліки правоохоронних органів, корупція, порушення, допущені при розслідуванні злочинів, скоєних співробітниками міліції, – або повна відмова від розгляду (навіть у випадках, коли були неспростовні докази, в тому числі медичні).

Також безкарності міліції сприяє утиск і залякування осіб, що подавали скарги, а також той факт, що кримінальні справи порушувалися лише проти нижніх чинів.

"Величезна кількість скарг на дії міліції відхилялася ще на рівні першої інстанції", - додається у документі.

Amnesty International наголошує, що в Україні існує загроза незалежності суддів.

"Загроза незалежності суддів виходила з боку Генеральної прокуратури, яка, як і раніше, могла порушувати кримінальні справи проти суддів і тиснути на них", - сказано у доповіді.

Щодо справи Тимошенко у доповіді зазначається, що "у звинуваченнях відсутні ознаки кримінально карного діяння; справа мала політичне підґрунтя. Її справу вів "тимчасовий суддя".

Також організація наголошує, що в Україні є загроза правозахисникам.

"Правозахисники, що викривали корупцію і порушення прав людини з боку місцевих чиновників і міліції, стикалися з кримінальним переслідуванням і нападами з метою змусити їх мовчати", - сказано в документі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування