Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ бояться, що нові правила реєстрації використають для фальсифікацій

Четвер, 24 травня 2012, 14:05

У "БЮТ-Батьківщині" не виключають, що закон про обов’язкову реєстрацію місця проживання та перебування громадян може бути використаний для фальсифікації виборів.

Про це заявив депутат Олександр Сочка.

Він нагадав, яким чином був "протягнений" цей законопроект.

"Тому, по-перше, я вважаю, що таким чином влада планує заробляти гроші, оскільки буде треба сплачувати держмито", - зазначив БЮТівець.

"А по-друге, я не виключаю того, що це відкриє можливості для фальсифікації виборів, оскільки людям буде надаватися право реєструватися та голосувати одночасно в двох місцях, а, можливо, навіть будуть створені групи, які одночасно будуть реєструватися в 10-х місцях – і будуть там голосувати", - додав Сочка.

Він не розуміє, які можуть бути інші причини для ухвалення цього закону напередодні Євро-2012, "оскільки тепер європейські вболівальники замість того, щоб оглядати пам’ятки, повинні будуть стояти у чергах до чиновників, і "це дискредитує Україну".

Раніше повідомлялося, що 17 травня Верховна Рада ухвалила проект закону про внесення змін до деяких законів щодо реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні, внесений "регіоналом" Володимиром Олійником.

Олійник згодом спростував інформацію про те, що за цим законом і українці змушені будуть реєструватися протягом 10 днів прибуття на нове місце проживання.

"Закон стосується осіб, які не мають громадянства, або мають громадянство інших країн. Щодо громадян України нічого не змінюється. Якщо людина має реєстрацію в Полтаві, а приїхала працювати у Київ, це її право", - сказав автор законопроекту.

За його словами, документ приводить українську процедуру реєстрації іноземців у відповідність із європейською.

У документі сказано, що реєстрація – це внесення до документа, що посвідчує особу громадянина, "відомостей про місце проживання або місце перебування із зазначенням адреси одного житла особи або адреси спеціалізованого закладу", де перебуває людина.

"Реєстрація місця перебування в разі необхідності здійснюється за заявою особи, яка подає її протягом 7 днів після прибуття в місце перебування", - сказано в змінах.

"Зобов’язані зареєструвати місце перебування особи, які перебувають більше одного місяця за межами адміністративно-територіальної одиниці, у якій зареєстроване їх місце проживання, і які мають невиконані майнові зобов’язання, накладені в адміністративному порядку чи за судовим рішенням, або призиваються на строкову військову службу і не мають відстрочки, або беруть участь у судовому процесі в будь-якій якості", - фіксує закон.

Також зазначається, що реєстрація та продовження реєстрації тимчасового перебування іноземців, осіб без громадянства здійснюється відповідно до законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування