США: політичні переслідування - основна проблема України

Четвер, 24 травня 2012, 18:52

Найбільшими проблемами в сфері дотримання прав людини в Україні стали політично мотивовані переслідування колишніх членів уряду.

Про це йдеться в доповіді про дотримання прав людини за 2011 рік, опублікованому в четвер Держдепартаментом США.

"Найбільш серйозними проблемами у сфері дотримання прав людини протягом року були політично мотивоване затримання, суд і засудження колишнього прем'єра Юлії Тимошенко, а також переслідування інших високопоставлених членів її уряду", - цитує звіт "Інтерфакс-Україна".

Другою найбільш важливою проблемою є дії уряду, спрямовані на обмеження свободи мирних зібрань.

"Під політичним тиском суд відмовив у дозволі провести переважну більшість протестів, які спрямовані на критику уряду", - сказано в доповіді.

Третьою проблемою, згідно зі звітом, є здійснення тиску на незалежні ЗМІ, що призвело до конфліктів між власниками ЗМІ та журналістами.

Крім того, серед основних проблем в Україні називаються зловживання правоохоронних органів, факти загибелі осіб, які перебувають в ув'язненні, побиття та катування затриманих та ув'язнених, а також неефективна, корумпована судова система в країні.

Згідно зі звітом, в Україні серед основних проблем - насильство над жінками, торгівля людьми, напади на грунті ксенофобії та дискримінації в суспільстві, переслідування і напад на представників релігійних та етнічних меншин.

"Безкарність є проблемою у всій владі", - наголошується в звіті.

Як відомо, у попередньому звіті Держдепу США зазначалося, що боротьба з корупційними проявами в Україні залишається неефективною і покарання за них застосовуються вкрай рідко.

Крім того, у звіті аналізувалася політична мотивація вибірковості судового переслідування за корупційні дії, а також хабарництво в правоохоронних і судових органах України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування