Євродепутат: вибори - останній демократичний скарб

П'ятниця, 25 травня 2012, 21:33

Невиконання прийнятої резолюції по Україні може привести до ще більшого погіршення відносин Києва та Брюсселя.

Про це заявив глава комітету Європейського парламенту з питань співпраці України-ЄС Павло Коваль, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Якщо резолюція не буде виконана, відносини Україна і ЄС можуть ще більше погіршитися. Резолюція носить політичний характер і вказує на серйозні проблеми", - сказав він.

За його словами, в Європейському парламенті деякі члени закликали ввести санкції щодо причетних до справ екс-прем'єра Юлії Тимошенко, екс-глави МВС Юрія Луценка та інших.

"Ще більш серйозні наслідки можуть виникнути у випадку, якщо Україна опиниться в ситуації, коли парламентським виборам буде дана негативна оцінка. Це буде залежати від того, чи прийме опозиція участь у виборах без перешкод", - зазначив євродепутат.

"Тому я закликаю розширити спостережну місію від міжнародного співтовариства. Це залишається однією з найбільших послуг, які ми можемо надати як сусіди для України", - зазначив політик.

Коваль нагадав, що прийнята резолюція є вже четвертою щодо України за останні два роки, у зв'язку з чим "влада повинна бути серйозно стурбована".

"Той факт, що документ серйозно обговорювався в ЗМІ і опозицією, є ще одним доказом того, що ситуація в країні не повинна порівнюватися з Білоруссю, як це вважають деякі політики", - уточнив він.

"Положення цього документа досить сильні, щоб послати сигнал українській владі, що вони повинні знайти надійне рішення ситуації щодо ув'язнених, які розглядаються як політичні, міжнародним співтовариством, і зробити це якомога швидше", - підкреслив депутат.

Говорячи про часові рамки виконання резолюції, Коваль констатував, що "час йде".

"Чим швидше влада знайде рішення поточної ситуації, тим краще для українських громадян. Ми все ще чекаємо, щоб Угода про асоціацію була підписана і ратифікована і, як ми знаємо, цей процес був зупинений через серйозну стурбованість щодо стану української системи правосуддя", - додав він.

Крім того, Коваль привітав "останню ініціативу міністра юстиції України, якою були найняті адвокати міжнародної компанії для аудиту суду Тимошенко".

"Але я повторю знову: вибори, вибори, вибори - це останній український демократичний скарб", - упевнений європейський політик.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News