Януковичу таємно прикупили чотири броньовані Мерседеси

Субота, 26 травня 2012, 10:16

Кабмін зобов'язав митницю передати Держуправлінню справами при президенті чотири конфіскованих броньованих Mercedes-Benz S-600 Guard.

Про це свідчить розпорядження Кабміну № 237-р від 2 квітня, текст якого є у ZN.UA.

Судячи з кузовних номерів, всі автомобілі 2008 року, в зв'язку з чим коштують вони набагато дешевше нових — від 350 тис. до 500 тис. доларів.

При цьому видання зазначає, що текст розпорядження не тільки не був офіційно опублікований, але навіть не був "засвічений" його номер.

На прохання ZN.UA надати текст розпорядження секретаріат Кабміну відповів відмовою, мотивувавши це тим, що "згідно із законодавством, текст розпорядження віднесений до категорії інформації з обмеженим доступом".

Оскільки подібні обмеження регулює Закон "Про доступ до публічної інформації", ZN.UA звернулося до фахівців.

Юрист Інституту масової інформації Роман Головенко прокоментував відповідь Кабміну: "Текст цього розпорядження мав бути опублікований на сайті КМУ. До цього його зобов’язує п. 2 ч. 1 ст. 15 ЗУ "Про доступ до публічної інформації". Але Кабінет міністрів постійно порушує зазначену норму, не оприлюднюючи більшості прийнятих ним актів".

Відмова надати копії розпорядження видається йому необґрунтованою, оскільки інформація не може просто належати до категорії обмеженого доступу.

"Кабмін мусить пояснити, до якої з підкатегорій обмеженого доступу належить (службова, таємна) і чому. Якщо в розпорядженні і є якась службова інформація, то вона все-таки має бути оприлюднена з купюрами (наприклад, коли є підстави, модель авто може не зазначатися, тільки марка, можливе вилучення номерів кузова)", — зазначив юрист.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування