Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович відкрив найбільший термінал "Борисполя"

Понеділок, 28 травня 2012, 11:08

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" почав роботу термінальний комплекс D, який стане найбільшим в Україні й буде обслуговувати іноземних гостей "Євро-2012".

Урочисте відкриття термінала пройшло за участю президента Віктора Януковича, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

Він назвав відкриття нового термінала черговою маленькою перемогою України.

Президент подякував усім, хто брав участь у будівництві термінала.

"А ще я хотів би побажати пасажирам, які прилітатимуть до нас в Україну, у наші повітряні ворота "Бориспіль", комфорту, приємних відчуттів і м'якої посадки", - сказав Янукович. 

 
 
Фото прес-служби президента і avianews.com 

Віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков повідомив, що новий термінал уже 29 травня прийме перші чартерні рейси.

"Перші рейси будуть уже завтра, але вони чартерні. Авіакомпаніям потрібно 60 днів, щоб перевести технічно сюди рейси", - сказав він на брифінгу.

"Тому все Євро ми відпрацюємо з уболівальниками, а одразу після Євро такі компанії як "Люфтганза" нам уже підтвердили, що вони з 1 серпня почнуть літати з цього термінала", - повідомив Колесніков. 

Термінал D зможе обслуговувати до 15 мільйонів пасажирів на рік. Його площа становить 107 тисяч квадратних метрів.

Будівництво цього термінала почалося в листопаді 2008 року. Вартість проекту склала 4,8 млрд. грн. із залученням іноземних інвестицій. 

У зоні відправлення нового аеровокзального комплексу – 61 стійка реєстрації, 18 пунктів контролю над авіаційною безпекою, 28 кабін паспортного контролю.

Система обробки багажу в новому терміналі передбачає п’ять рівнів контролю над авіаційною безпекою. Вона автоматизована на 100%. Пропускна здатність системи обробки багажу – понад 3 тисяч одиниць на годину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування