Опозиція допише свою програму ближче до виборів

Понеділок, 28 травня 2012, 12:24

Об'єднана опозиція має намір затвердити остаточний варіант своєї програми на передвиборному з'їзді напередодні виборів.

Про це на круглому столі з обговорення програми заявив депутат Ради, лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк, повідомляють Українські новини.

"Остаточний варіант цієї програми буде затверджено на з'їзді об'єднаної опозиції", - сказав він.

Яценюк закликав присутніх на круглому столі експертів до дискусії по пунктах проекту програми, який був презентований на Форумі об'єднаної опозиції 12 травня.

"Для нас пріоритетом №1 є відновлення балансу влади, відновлення демократії і надання парламенту дійсно статусу представницького і законодавчого органу, який впливає на процеси в країні, а не є підрозділом діючої президентської адміністрації", - сказав Яценюк.

Крім того, за словами політика, ключовою для опозиції є реформа судочинства, правоохоронних органів, а також боротьба з корупцією.

Він припустив, що Україна може піти в питаннях боротьби з корупцією шляхом Грузії або ж розробити свій варіант вирішення цієї проблеми.

Перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов в свою чергу додав, що проект програми буде обговорюватися у всіх регіонах країни.

Крім цього, за його словами, опозиція готує пакет законопроектів щодо положень програми, які будуть внесені на розгляд Ради 7-го скликання.

Як відомо, об'єднана опозиція має намір брати участь у виборах на базі партії "Батьківщина", яка має намір провести з'їзд у липні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування