Гендиректору МВФ нагадали, що вона не платить податки

Вівторок, 29 травня 2012, 13:55

Гендиректор МВФ Крістін Лагард опинилася під шквалом критики в Інтернеті через несплату податків.

Про це пише французьке видання "Le Figaro".

Три дні тому Лагард закликала греків платити податки. На що відвідувачі Інтернет зауважили, що колишній міністр економіки Франції, який в даний час заробляє 380 939 євро на рік, не платить податок на прибуток.

Таке право дає їй Віденська конвенція про дипломатичні зносини від 1961 року, яка звільняє міжнародних чиновників від сплати податку на прибуток.

Стаття 34 конвенції говорить, що "дипломатичний агент звільняється від усіх податків, зборів і податків, особистих і майнових, державних, районних і муніципальних".

Проте, стаття додає, що дипломатичний агент несе відповідальність за деякі інші податки, такі як "податки на приватне нерухоме майно, що перебуває на території приймаючої держави, якщо тільки дипломатичний агент не володіє ним від рахунок акредитуючої держави для цілей місії".

Як відомо, на питання, чи може Лагар не думати про матерів, які не можуть отримати доступ до акушерки або пацієнтів, які не можуть отримати життєво важливі ліки, та відповіла: "Я думаю про маленьких дітей зі школи в маленькому селі в Нігері, які отримують навчання по дві години на день, розділяючи один стілець на трьох, і які дуже зацікавлені, щоб отримати освіту. Я думаю про них весь час. Тому що я думаю, що їм потрібно ще більше допомоги, ніж людям в Афінах".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування