Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тюремникам набридли місіонери, які ходять до ув’язнених

Вівторок, 29 травня 2012, 13:58

Ускладнення доступу до ув’язнених, введене пенітенціарною службою, стосується лише іноземців, що представляють громадські і релігійні організації, а також окремих місіонерів-волонтерів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної пенітенціарної служби.

"Упорядкування відвідувань установ зазначеними категоріями осіб зумовлена значним збільшенням кількості звернень як українських, так і закордонних та міжнародних релігійних організацій, а також окремих місіонерів-іноземців... для проведення душпастирської роботи із засудженими", - сказано у ньому.

У відомстві зазначили, що тільки протягом минулого року до установ пенітенціарного відомства було організовано 109 візитів 170 представників релігійних організацій з 17 країн. В поточному році – вже 38 візитів 64-х представників з 15 країн.

"Тому... було затверджено та опубліковано новий порядок відвідування установ ДПтС представниками громадських і релігійних організацій та окремих осіб (місіонерів), які є іноземними громадянами", - сказано у повідомленні.

У відомстві наголосили, що даний порядок "не звужує ані за змістом, ані за обсягом право (передбачене національним законодавством) на відвідування установ виконання покарань та слідчих ізоляторів представниками громадських, релігійних організацій та окремими особами, які є іноземними громадянами, у тому числі представниками офіційних міжнародних делегацій".

Як відомо, згідно з новими правилами, представники громадських і релігійних організацій та особи, які є іноземними громадянами, для відвідання ув’язнених мають подавати заявки за 20 днів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування