Президент Польщі: Давайте не залишати Україну, бо піде на Схід

Вівторок, 29 травня 2012, 16:11

Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає необхідним вести прагматичну політику щодо української влади, намагаючись наблизити Україну до ЄС, а не відштовхнути її до Росії.

Таку думку він висловив у програмі Tomasz Lis na żywo, коментуючи відносини України з Європейським Союзом, повідомляє УНІАН.

Коморовський зазначив, що польська влада зацікавлена в інтеграції свого найбільшого безпосереднього східного сусіда, котрим є Україна, із західним світом, назвавши актуальною перешкодою на цьому шляху справу екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

"Давайте не будемо залишати Україну на її дорозі до західного світу, бо піде на Схід", - сказав глава польської держави.

Водночас він наголосив, що лише українці можуть самі вирішити, куди хочуть інтегруватися та самі повинні знайти вирішення справи екс-прем’єра, звільнення якої вже десятий місяць домагаються європейські політики.

"Сьогодні необхідно поєднувати певний прагматизм впливу на українську владу з одночасним намаганням домогтися того, аби Україна після виборів мала новий шанс на пришвидшення процесів європейської інтеграції з західним світом", - сказав Коморовський.

Президент Польщі висловив думку, що європейським політикам необхідно поєднувати заохочення та тиск на українську владу, домагаючись змін національного законодавства, яке зробить неможливим засудження за політичні рішення.

Коморовський також наголосив, що вважає правильним свої заклики не бойкотувати матчі Євро-2012 в Україні через справу Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News