Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура перевірить причетність сина Щербаня до вбивства

Вівторок, 29 травня 2012, 17:19

Генпрокуратура просить прокуратуру Донецької області перевірити матеріали щодо причетності сина Євгена Щербаня Руслана до вбивства мешканця Донецька Дроздова .

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив народний депутат України Геннадій Москаль.

"Сьогодні я отримав від Генеральної прокуратури відповідь на своє звернення. Всі матеріали скеровані для перевірки прокурору Донецької області", - сказав Москаль.

За його словами, у його розпорядженні є копії протоколів слідчих дій, які були складені 18 лютого одразу після прибуття правоохоронців на місце події біля села Сидорово Слов’янського району Донецької області.

"Ці протоколи підписали начальник міліції, начальник слідчого відділу, перший заступник начальника міського відділу, експерти-криміналісти, слідчий, працівник карного розшуку і прокурор. Було порушено кримінальну справу за ч. 2 ст.115 Кримінального кодексу за фактом вбивства з хуліганських спонукань", - уточнив він.

Проте, наголосив Москаль, зараз справу перекваліфіковано з п. 7 ч. 2 ст. 115 ККУ на ч. 1 ст 119 - вбивство з необережності. І вже зброя чомусь опинилася в руках водія Новікова, якого обвинувачують у вбивстві. Стосовно нього обрано запобіжний захід - підписка про невиїзд", - уточнив депутат.

За його словами, під час розслідування цієї справи з`явився документ, згідно з яким зброю було перереєстровано "попереднім числом" з Щербаня на його водія.

"Пан Щербань зараз проходить у справі як свідок. Якщо ця справа матиме великий розголос, то буде направлена до суду, і Новіков отримає два роки умовно за вбивство з необережності", - повідомив Москаль.

"Мабуть, у пана Щербаня були дуже вагомі обставини, щоб зробити заяву щодо причетності пані Тимошенко до вбивства його батька", - припустив депутат.

Як відомо, досі прокуратура і МВС відмовлялися підтверджувати причетність Щербаня до вбивства. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування