Над Януковичем на "Олімпійському" повісять спеціальну плівку - йому страшно

Вівторок, 29 травня 2012, 20:23

Скляний дах над президентською ложею на "Олімпійському" буде закрито спеціальною плівкою з метою безпеки.

Про це пише німецька газета SüddeutscheZeitung в своєму матеріалі з приводу підготовки України до Євро-2012, повідомляє "Німецька хвиля".

"Навіть якщо канцлер Німеччини раптом приїде на фінал... вона не зможе гідно оцінити всю пишноту нового київського стадіону, спроектованого її земляками. Справа в тому, що скляний дах над найголовнішою - президентською - ложею робочі закрили каламутною плівкою. Як кажуть, в цілях безпеки. Президента треба берегти...", - сказано в статті.

Автор також дивується з приводу "13-поверхової будівлі-привида, яка стоїть як раз там, де, як припустила би нормальна людина, мав бути головний вхід на стадіон".

"До останнього моменту навіть самі берлінські архітектори не знали, що ж це "стирчить" біля самого фасаду їх стадіону. Готель? Офісний комплекс? І ніхто в Києві, жодна інстанція, на жодному рівні, не могла дати їм відповідь на це питання. Як ніхто не міг сказати, а хто ж власне дав дозвіл на будівництво цього будинку, який, серед іншого, значно скорочує можливості евакуації зі стадіону", - йдеться в статті.

Кореспондент SüddeutscheZeitung відзначає, що в Києві "VIP-гостей чекає особлива прем'єра - на стадіон вони будуть проходити через хол готелю".

Журналіст має на увазі вестибюль 13-поверхового київського "привида", який, як зараз вже відомо, повинен перетворитися (але тільки за рік!) на чотиризірковий готель Sheraton.

Німецький коментатор робить висновок: "Ця історія не дивує в місті, де висотки виростають в районах, в яких суворо заборонено їх зводити і де нарощують на будинку поверхи, на що жодне відомство згоди дати не мало".

У статті також сказано, що під час реконструкції "Олімпійського" загинуло більше робітників, ніж на будівництві трьох стадіонів у Південній Африці.

"Тобто техніка безпеки там була поставлена ​​краще, ніж в Україні", - написав журналіст.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування