Джерело: ГПУ вже готова обвинуватити Тимошенко в убивстві

Середа, 30 травня 2012, 08:15

Генпрокуратура готова пред'явити колишньому прем'єру Юлії Тимошенко обвинувачення в організації вбивства депутата Верховної Ради II скликання Євгена Щербаня.

Про це в середу пише газета Комерсант-Україна із посиланням на джерело в цій установі.

За інформацією видання, у Генеральній прокуратурі готові пред'явити Тимошенко обвинувачення в організації вбивства Щербаня, але поки не можуть цього зробити "з технічних причин".

"У нас є докази, які підтверджують пряму причетність Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня. Збір цих доказів триває",- заявив високопоставлений співрозмовник у ГПУ.

"Пред'явити Тимошенко обвинувачення ми поки не можемо, оскільки вона офіційно хвора. Як тільки вона видужає, обвинувачення буде пред'явлено. Ми очікуємо, що це відбудеться наприкінці червня-початку липня", - додав він. 

Тим часом представники опозиції відмовляються вірити в те, що в Генпрокуратури є докази причетності Тимошенко до вбивства Щербаня.

"Янукович і його оточення шукають справу, якою будуть лякати Захід",- заявив бютівець Сергій Пашинський, відзначивши, що з моменту поновлення розслідування слідчі ГПУ опитали вже "більше сотні людей".

"Саме тому було реанімовано справу Щербаня й знайдені якісь підходи до його сина Руслана. У ГПУ немає жодного факту або навіть натяку на причетність Тимошенко до вбивства",- резюмував депутат

Раніше ГПУ вже проводила розслідування цього вбивства, і було встановлено, що в 1996 році в Донецьком аеропорту Євгена Щербаня і його дружину розстріляли члени банди Євгенія Кушніра (помер у 1998 році).

У вироку Апеляційного суду Луганської області по цій справі замовником убивства був названий помічник екс-прем'єра Павла Лазаренко Петро Кириченко, який зараз живе в США.

Син Руслан Щербань стверджує, що до вбивства причетний і сам Павло Лазаренко, який відбуває зараз покарання в американській в'язниці. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News