Каськів змінив скандального розробника бізнес-плану Олімпіади-2022. Не впорався

Середа, 30 травня 2012, 17:25

ДП "Олімпійська надія – 2022" уклало угоду з німецьким ТОВ "ПроПроект Планунґсменеджмент & Проектбератунґ" на розробку техніко-економічного обґрунтування Національного проекту Олімпіади – 2022.

Вартість угоди склала 127,5 тисяч євро, повідомляють "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника" через стислість термінів та розірвання угоди з попереднім виконавцем робіт – австрійською фірмою Klenkhart &Partner Consulting ZT Gesellschaft m.b.H (Кленкхар Партнер Консалтинг ЦТ Г.м.б.Х).

Ця фірма в листопаді минулого року зі скандалом отримала підряд на розробку ТЕО "Олімпійської надії-2022". Спочатку фірма була обрана переможцем відкритих торгів, хоча її пропозиція вартістю 425 тис євро була втричі дорожчою від пропозиції французької компанії "Albertvilloise detudes et de services techiques".

Французи повідомили про свої підозри щодо змови відомства Владислава Каськіва з австрійською фірмою і оскаржили результати тендеру в Антимонопольному комітеті України.

Після цього тендер було скасовано і було проведено нову закупівлю "в одного учасника", за результатами якої знову ж таки було обрано Klenkhart з тією ж ціною послуг 425 тис євро.

30 квітня 2012 року угоду з австрійцями розірвано. Вони мали розробити ТЕО до 20 грудня 2011 року, однак "умови договору виконані повністю не були", повідомляється в обґрунтуванні. Разом з тим, ДП "Олімпійська надія-2022" не вказує яку частину робіт не виконано та яку суму коштів сплачено компанії Klenkhart.

Також в обґрунтуванні відсутнє пояснення вибору нового розробника ТЕО. Компанія "ПроПроект Планунґсменеджмент & Проектбератунґ" не брала участі в минулорічному тендері, в відкритих джерелах даних про цю фірму немає.

ДП "Олімпійська надія-2022" пояснює тільки стислість термінів на розробку ТЕО. Згідно з програмою економічних реформ президента Віктора Януковича, роботи потрібно завершити вже в травні 2012 року.

Також в обґрунтуванні повністю відсутні дані щодо робіт, які повинні виконати німецькі розробники.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...