Вертодромом Януковича встигнуть похвалитися перед європейцями?

Четвер, 31 травня 2012, 11:01

Вертолітний майданчик, що на даху скандальної забудови на Дніпрових схилах Києва, можуть здати ще до початку чемпіонату "Євро-2012".

Фотокореспондент "України молодої" зафіксував, як робочі наносили концентричні кола – місце, куди приземлятимуться гелікоптери.

Будівлю під вертолітним майданчиком, яка спотворила один із найкращих краєвидів Києва, столична влада називає майбутнім торговельно-розважальним центром.

Від неї вгору по схилу прокладено автомагістраль, яка з’єднає майданчик iз прилеглими до Банкової вулицями, - для зручності можновладців.

Головний архітектор Києва Сергій Целовальник нещодавно заявив "Київ. Коментарі", що якщо майданчик побудують до чемпіонату "Євро-2012", то ним зможуть користуватися офіційні делегації для проїзду у центр Києва.

Він також зазначив, що в столиці хочуть побудувати ще 18 вертолітних майданчиків.

"Ми розробляли схему 19 вертолітних майданчиків по Києву, в які входить і ця. Всі вони знаходяться близько до великих лікарень. Все це для того, щоб можна було оперативно надати необхідну допомогу людям", - пояснив Целовальник.

За його словами, вертолітний майданчик на Парковій алеї могли побудувати прямо на "лучному полі", де не росло дерев, але тоді б страждали дерева навколо.

"Коли порадилися з льотчиками, то вони сказали, що краще підняти площину, де вони будуть сідати, на 10-11 метрів. У результаті менше зачіпаються дерева і це краще з точки зору безпеки", - запевнив головний архітектор столиці.

За його словами, спочатку думали підняти платформу на стовпи, "але потім вирішили, що раціонально під цією платформою щось зробити".

"Знайшлися інвестори, які взялися побудувати цей об´єкт і використовувати приміщення під платформою для суспільних цілей – там буде розважальний комплекс, який доречний у цьому місці", - заявив Целовальник.

Як відомо, 28 грудня 2010 року Київрада виділила 2,18 га землі на Дніпрових пагорбах фірмі "Амадеус Ко", у списку власників якої – офшорні компанії з Белізу. Субпідрядником стало ТОВ "Основа Солсіф".

Спершу землю виділили для "будівництва та обслуговування об’єктів інженерної і транспортної інфраструктури", та згодом стало відомо, що йдеться про гелікоптерний майданчик на даху розважального центру, де буде, зокрема, казино і боулінг.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування