Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Лук'янівському СІЗО на лікування відправляють за 500 доларів

Четвер, 31 травня 2012, 12:29

У Лук'янівському СІЗО зеки, які мають проблеми зі здоров'ям, не можуть потрапити до медчастини, адже за це вимагають гроші.

За словами одного з зеків Юрія, якому паралізувало праву ногу, в медичну частину його не переводять тому, що він не може заплатити, дослідили журналісти "Грошей", передає ТСН.

"Начальник медичної частини каже: я готовий взяти тебе в медичну частину, але це коштує гроші. Від 300 до 500 доларів - місяць утримання в медичній частині", - каже Юрій.

Олег, син Юрія уже два місяці намагається перевести батька до лікарів.

"Писав начальнику СІЗО, будь-ласка, надайте медичне лікування, на що приходить відповідь, що стан здоров'я відповідає перебігу захворювання, знаходиться під динамічним наглядом", - заявив Олег.

Сам Юрій нарікає, що медчастина нібито переповнена цілком здоровими людьми. Вони туди рвуться, бо там значно комфортніше.

"Я бачив, які там бички сидять. Просто сидять бички, які не потребують лікування. Їх можна в плужок заправляти, а вони сидять там. Як мінімум 25-30 осіб сидять за гроші", - повідомив Юрій.

У той же час новий омбудсмен Валерія Лутковська запевнила, що керівництво слідчого ізолятора не зацікавлене в тому, щоб тримати людину без адекватної медичної допомоги в умовах СІЗО.  

За її словами, з адміністрацією СІЗО домовлено, що до кінця тижня Юрія обстежать незалежні фахівці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування