Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко потрапив у пастку через вибори мера

Четвер, 31 травня 2012, 13:46

Вибори мера Києва відбудуться не у липні, а восени разом з парламентськими чи взагалі навесні наступного року.

Таку думку висловив у коментарі кореспондентові УКРІНФОРМу голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Вибори мера Києва не відбудуться у липні через те, що їх перенесенням на осінь, або на весну наступного року партія влади хоче нейтралізувати Віталія Кличка. Якщо восени Кличко буде розриватись між Києвом і парламентом, то це стане його поразкою", - сказав Фесенко.

Політолог зауважив, що наразі триває тактична гра навколо теми виборів міського голови. Всі готувалися до виборів у липні, хоча офіційних рішень не було, але зараз з'явилась інша версія.

"Ми почули від Партії регіонів, що у стратегії по виборах є певні зміни, зокрема, що вони відбудуться або одночасно з парламентськими, або наступного року. Такі зміни у ПР, швидше за все, пов'язані саме з Кличком", - підкреслив Фесенко.

На його думку, це пов'язано з тим, що ПР зрозуміла гру опозиції, зацікавленої у тому, аби вибори прийшли найближчим часом.

"Об'єднана опозиція зацікавлена у тому, щоб вибори відбулись найближчим часом і не важливо, яким буде результат. Програє Кличко - він лузер і не варто за нього голосувати на парламентських виборах. Виграє - хай займається Києвом і не пхається у парламент. Таким чином опозиція хоче посунути конкурента", - зауважив політолог.

Фесенко вважає, що ПР хоче зламати таку гру опозицію і вбити двох зайців.

"Хай Віталій готується до парламентських виборів і виступить на них якнайкраще. Чим більше візьме Кличко, тим менше об'єднана опозиція. Якщо він залишиться у парламенті, тоді він не братиме участі у виборах мера, і у Попова зникає головний конкурент", - підкреслив експерт.

За його словами, наразі Кличко вагається, куди йому йти.

"З одного боку і хоче перемоги на виборах мера, з іншого потрапити у парламент. Остання заява Кличко про те, що у мера Києва немає повноважень свідчить про те, що він відчув справжню пастку і ще не прийняв рішення", - підсумував політолог.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: