Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко відправила в США відгук на позов проти неї

Четвер, 31 травня 2012, 15:33

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко направила в нью-йоркський суд відгук на поданий до неї позов американської компанії Universal Trading & Investment Co.

Про це повідомляє агентство РАПСИ, у якого є копія документа.

У відгуку на кілька сторінок звертається увага на необґрунтованість заявлених компанією вимог, непідсудність суперечки нью-йоркському суду й низка інших моментів, на думку відповідача, що свідчать про те, що позов має бути відхилений.

Як відомо, UTICo, яка безуспішно намагається стягнути з "Єдиних енергетичних систем України" Юлії Тимошенко близько 18,3 мільйони доларів, подала позов у Федеральний суд Південного округу Нью-Йорка ще в листопаді 2011 року.

Оскільки на подачу позову відповідач ніяк не відреагував, UTICo у лютому цього року направила клопотання про його розгляд без участі противної сторони.

Лише після цього адвокат Кеннет Маккалліон, що представляє інтереси колишнього прем'єра, повідомив суд про намір Тимошенко направити на позов UTICo відкликання, що, нарешті, був поданий цього тижня.

UTICo у своєму позові стверджує, що активи ЄЕСУ незаконно виводилися під контролем Тимошенко в офшори, зокрема, на Кіпр, через структури на Британських Віргінських островах, островах Гернсі й Мен.

Загальний обсяг цих активів перевищив 2,2 мільярди доларів, відзначає компанія, сираючись у своїх обчисленнях на дані Генпрокуратури України.

Чималу роль, по даним UTICo, у просуванні ЄЕСУ на ринку зіграв колишній прем'єр Павло Лазаренко, якого засудили у США до дев'яти років ув'язнення й штрафу в розмірі 10 мільйонів доларів.

Він міг розраховувати на 50% доходів ЄЕСУ, які переводилися на офшорні рахунки Тимошенко, відзначає позивач.

Ще в 2005 році федеральний суд штату Массачусетс виніс рішення по суперечці з ЄЕСУ на користь UTICo. Однак домогтися виконання цього рішення суду компанії не вдається дотепер.

Наприкінці 2005 року у зв'язку з розморожуванням заблокованих раніше активів ЄЕСУ UTICo почала кілька спроб стягнути присуджену суму з компанії й окремих осіб, близьких до Тимошенко, зокрема, з її бізнес-партнера Павла Лазаренка, але безрезультатно.

UTICo подала позов до Тимошенко після того, як компанії було відмовлено в залученні її як третьої особи, що заявляє власні вимоги, до суперечки між українським екс-прем'єром, швейцарським трейдером "РосУкрЕнерго"  і одним з його власників Дмитром Фірташем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування