Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко впевнені, що Пшонка має посадити Кузьміна

Четвер, 31 травня 2012, 18:04

У "Батьківщині" обурені правовою безграмотністю людини, яка обіймає посаду Генпрокурора.

Так прокоментували у прес-службі партії заяву Віктора Пшонки про те, що якщо у ГПУ будуть докази причетності Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня - їй висунуть обвинувачення, а не буде доказів - "діятиме презумпція невинності".

"Нагадуємо Пшонці, що презумпція невинуватості - це правовий принцип, за яким особа, яка підозрюється у вчиненні злочину, є невинуватою до того часу, поки її вину не буде встановлено вироком суду, що набрав законної сили", - зазначили в прес-службі політсили.

"Генпрокурор, який за посадою покликаний захищати закон, має знати це як "Отче Наш", - заявили в партії.

Окрім того, у "Батьківщині" переконані, що своєю заявою про те, що Тимошенко проходить у справі Щербаня лише як свідок, Віктор Пшонка викрив у брехні та підвів під кримінальну статтю свого заступника Рената Кузьміна.

"Як відомо, ще 10 травня Кузьмін заявив, що Генпрокуратура вже за два тижні буде готова висунути Юлії Тимошенко обвинувачення в організації та фінансуванні вбивства Євгена Щербаня", - нагадали в партії.

"Більше того, Кузьмін відвідував інституції Європейського Союзу і давав численні інтерв’ю, де наголошував на прямій вині Тимошенко у цій справі. Свіжа ж заява Пшонки прямо підтверджує: Кузьмін сфальсифікував кримінальну справу проти Тимошенко та звів на неї наклеп, що є злочином", - йдеться в повідомленні "Батьківщини".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...