Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Євро-2012 вкрали 30 мільярдів - депутат

Четвер, 31 травня 2012, 23:05

У ході підготовки до проведення в Україні фіналу чемпіонату Європи з футболу "Евро-2012" було вкрадено 25-30 мільярдів гривень.

Про це повідомив депутат від БЮТ Остап Семерак в ефірі телеканалу ТВі.

Депутат розповів, що, за даними львівських компаній, в ході будівельних робіт на стадіоні та аеропорту у Львові "умови були дуже прості: 50% суми, яку з державного бюджету заплатять виконавцю, потрібно було в кейсі повернути назад якимось чиновникам чи працівникам фірм генпідрядників".

"Нажаль, з тих 80 мільярдів гривень, по моїх оцінках, було вкрадено 25-30 мільярдів. Можливо більше. Це сьогодні дуже важко проаналізувати", - зазначив БЮТівець.

"Але це все проаналізується, тому що ці документи не горять. Вони залишилися в архівах фірм і державного казначейства", - додав він.

Семерак також зазначив, що в державну цільову програму Євро-2012 було включено "всякі речі, які не мають ніякого відношення до Євро-2012".

Як приклад він навів будівництво гелікоптерного майданчика на відстані 20 кілометрів від Національного музею Тараса Шевченка в Каневі.

"Землю під цей аеродром забрали у людей. Не заплатили їм і не вирішили… Залякали людей. Ці люди залякані, вони бояться піднімати це питання", - зазначив депутат.

"Згідно того листа, який я отримав від національного агентства з Євро-2012, вартість майданчика 168 мільйонів гривень", - заявив Семерак.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування