У Львові пройшов мітинг на захист української мови

Неділя, 10 червня 2012, 16:03

Близько тисячі людей зібралися в центрі Львова на мітинг на захист української мови, організований Комітетом опору диктатурі.

Як передає "Інтерфакс-Україна", учасники мітингу зібралися біля входу до Львівської міськради на площі Ринок.

Вони тримають в руках прапори політичних партій - "Батьківщина", "Фронт змін", УРП, НРУ, ВО "Свобода", КУН та інших, а також плакати з написами: "Русифікація - геноцид України" (написаний англійською мовою), "Ні омоскалюванню України" і плакати з цитатами українських поетів про українську мову.

Однією з перших на мітингу виступила депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" мовознавець Ірина Фаріон.

"Демоліберальна ідеологія зазнала краху. Про компроміси говорять тільки слабкі, тому потрібно оголосити війну цій толерастії. Жертва не може подати руку катові, для катів існує тільки один спосіб - знищення", - сказала вона.

За словами Фаріон, зараз оголошується мобілізаційна акція на захист української мови, і закликала учасників мітингу залишати свої контакти, щоб у кінці червня поїхати до Києва, коли законопроект про основи мовної політики будуть розглядати у другому читанні.

Разом з тим, як повідомляє прес-служба львівської "Батьківщини", народний депутат, член партії "Фронт змін" Андрій Парубій наголосив, що нині відбувається окупація України на різних фронтах і нею керують не блазні на Банковій, а Кремль.

Депутат запевнив, що при розгляді мовного законопроекту у другому читанні опозиціонери обов’язково будуть перешкоджати його прийняттю і десятки депутатів дадуть бій кремлівським маріонеткам.

На мітингу було прийнято ухвалу, в якій, зокрема, передбачено розпочати зі Львова масову протестну акцію "Українська хвиля", що має прокотитися по всій Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...