Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Луганській області ЦВК чекає на виборах 38 тисяч "мертвих душ"?

Понеділок, 11 червня 2012, 14:46

У Луганській області число виборців по округах і число виборців по дільницях, підраховане Центрвиборчкомом, відрізняється майже на 38 тисяч (2,1%).

Про це повідомляє Луганська обласна організація Комітету виборців України.

Так, загальне число виборців у створених у Луганській області 11 виборчих округах становить 1 830 976 (Постанова ЦВК від 28.04.2012 №82). А сукупне число виборців на усіх 1 406 звичайних виборчих дільницях, які складають ці округи, – 1 792 738 (Постанова ЦВК від 12.04.2012, №66).

Різниця – близько 38 тисяч або 2,1%.

І чисельність виборців в округах, і чисельність виборців у межах дільниць установлюються ЦВК, виходячи з даних державного реєстру виборців. В обох випадках ідеться про людей, виборча адреса яких перебуває в рамках території відповідного округу чи виборчої дільниці.

Отже, число виборців, які проживають у межах звичайних дільниць, включених в округ, має дорівнювати числу виборців в окрузі.

У Луганській області найбільша різниця спостерігається в 112-му окрузі (Рубіжне, Брянка, Первомайськ, Кіровськ) – 3%. А найменша (1,5%) – у 113-му окрузі (Сватівський, Кременський, Старобельський, Новоайдарський, Белокуракінський і Троїцький райони).

За оцінкою експертів обласного КВУ, ця різниця утворилася у зв'язку з особливістю відображення в державному реєстрі відомостей про громадянах, які знялися з реєстраційного обліку за попереднім місцем проживання, але з різних причин не зареєструвалися за новим.

Такі виборці продовжують ураховуватися "старим" органом ведення реєстру, будучи по-суті "мертвою душею".

Існує ризик, що такі "мертві душі" можуть потрапити у списки виборців, а їхні прізвища використані для організації "каруселей", вважають у Комітеті виборців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування