Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Мер Львова скаржиться, що матчі коментують не українською

Понеділок, 11 червня 2012, 17:57

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до УЄФА з терміновою вимогою забезпечити трансляцію матчів у фан-зоні міста лише українською мовою.

10 червня з вини УЄФА під час матчу Північна Ірландія - Хорватія трансляція велась російською, а не українською мовою, повідомляє УНІАН з посиланням на медіа-центр "Львів 2012".

"Випадок, який стався вчора, коли матч між двома збірними транслювався російською мовою, це неприпустима ситуація. Це те саме, якби у фан-зоні у Гданську транслювали матч німецькою. Прошу УЄФА негайно виправити ситуацію", - наголосив Садовий.

Як повідомили у департаменті Євро-2012 Львівської міської ради, згідно з угодою між містом та УЄФА, саме УЄФА відповідає за трансляцію матчів у фан-зоні.

Працівники Львівської міськради не мають права втручатися у роботу режисерів починаючи з 18.25. До режисерів надійшла чітка вказівка УЄФА транслювати матчі з каналу "Футбол", на яку їм була надана карта декодування сигналу.

УЄФА не передбачило, що канал транслюватиме другий матч з російським коментарем, адже у попередні дні матчі з того ж каналу були з українським коментарем, йдеться у повідомленні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування