В опозиції мріють про парламентсько-президентську форму правління

Вівторок, 12 червня 2012, 13:28

Україна має повернутися до парламентсько-президентської форми правління, вважає депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Міщенко.

Про це він заявив на круглому столі "Чесна влада: відповідальність, прозорість, підзвітність", під час якого обговорювалися ініціативи щодо зміни взаємин держави і громадян, викладені в програмі об’єднаної опозиції, повідомляє партія "Батьківщина".

"Неможливо відмінити рішення Конституційного суду. Питання в тому, що треба буде змінювати Конституцію в новому парламенті, а тут виникають проблеми – чи буде 300 голосів і коли", - сказав голова комітету ВР з питань правової політики.

Міщенко також наголосив, що Конституцію треба приймати на всеукраїнському референдумі.

Він додав, що необхідно підвищити відповідальність депутата за свої вчинки і голосування.

"Складається враження, що депутати можуть не ходити на роботу, бо за них можуть проголосувати однопартійці. Чомусь лікар має бути присутній на операції, шахтар в забої, учитель на уроці, а депутат, якому делегували повноваження, відсутній на своєму робочому місці! І це дивує громадян", - сказав Міщенко.

Він наголосив, що необхідно запровадити особисте голосування кожного депутата і ввести для цього таку систему "Рада", яка запобігатиме масовому голосуванню за інших осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування