Бютівець: Ахметову створили електричну монополію

Вівторок, 12 червня 2012, 15:03

Політика діючого уряду щодо формування засад функціонування ринку електроенергії в Україні за останні роки призвела до повної монополізації ринку та колосальних втрат державного бюджету.

Про це заявив бютівець Сергій Соболєв на круглому столі, повідомляє прес-служба партії.

За словами Соболєва, зокрема, за останні роки в Україні фактично залишився лише один експортер електроенергії - приватна компанія Ахметова ДТЕК, яка фактично є іноземною, а інші компанії до аукціонів щодо експорту електроенергії взагалі не допускаються.

Соболєв підкреслив, що відсутність конкуренції вже призвела до зменшення доходів держбюджету за цією статтею майже у тисячу разів.

"Невже державі не потрібні гроші у бюджет і вона відмовляється від 141 мільйонів, які у 2010 році платив уряд Тимошенко і раптом два наступні роки ми отримуємо якісь сміхотворні цифри: 2011 рік - 156 тис. грн., а у 2012 - 110 тис. грн!".

При цьому Соболєв звернув увагу на те, що якщо у 2010 році мова йшла про мільйони, то останні два роки ці цифри скоротились до тисяч.

За його словами, ще одною постановою уряду від 28 березня 2012 року ціна на електроенергію для експортерів знижена на 30% за рахунок скасування дотаційних сертифікатів.

Соболєв переконаний, що тарифна політика діючої влади щодо промислових споживачів електроенергії загрожує економічній безпеці не тільки промислових підприємств, а й держави вцілому.

Він також підкреслив, що рішення, ухвалені урядом Януковича-Азарова, суперечать національним інтересам України та міжнародним угодам, підписаним з ЄС, в результаті чого утворено монополію експорту виробленої в Україні електроенергії до Європи.

Депутат підкреслив, що йому б хотілось почути, чому такі унікальні умови створені для однієї компанії ДТЕК, "але, на жаль, представники НКРЕ, ДТЕК та Міністерства палива та енергетики проігнорували цей круглий стіл".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...