Російська опозиція готує подарунок Путіну. Обшуки і допити тривають

Вівторок, 12 червня 2012, 19:43

Мітинг опозиції "Марш мільйонів" у Москві пройшов спокійно.

Про це у вівторок повідомляє ВВС.

Московські поліцейські оцінили чисельність учасників мітингу на проспекті Сахарова в 15 тисяч осіб.

"Якщо в колоні по Бульварному кільцю йшли близько 18 тисяч чоловік, то до моменту початку мітингу зібралося близько 15 тисяч людей", - говориться в повідомленні Головного управління МВС Росії.

Лідер російського опозиційного руху "Лівий фронт" Сергій Удальцов оцінив чисельність у 120 тисяч осіб.

Олексій Навальний і Ксенія Собчак, викликані на допит до Слідчого комітету напередодні, на мітингу не були присутні. Ілля Яшин відправився на проспект Сахарова одразу після завершення допиту.

Удальцов запропонував провести наступну всеросійську масову акцію протесту 7 жовтня - у день народження президента Володимира Путіна.

Він також закликав до осені провести у Росії загальнонаціональний страйк.

Крім того, "Радіо "Свобода" повідомляє, що кількох із лідерів російської опозиції повторно викликали на допити до Слідчого комітету Росії після того, як у вівторок їх по кілька годин допитували як свідків у справі про заворушення під час опозиційного "Маршу мільйонів" 6 травня.

Ідеться наразі про Олексія Навального, Сергія та Анастасію Удальцових, Іллю Яшина.

В усіх них удома вчора вже здійснили багатогодинні обшуки.

Також у Слідчому комітеті оголосили, що здійснять податкову перевірку у зв’язку з виявленням під час обшуку ще в однієї опозиціонерки Ксенії Собчак суми в понад мільйон євро готівкою.

Після допитів Олексія Навального відразу повезли до офісу його антикорупційного проекту "РосПил" для обшуку там, а ще одного опозиціонера Бориса Немцова, помешкання якого не обшукували у понеділок, - для обшуку до нього додому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування