Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німці стверджують, що українська митниця не пропускає гуманітарну допомогу

Середа, 13 червня 2012, 11:29

Українські митники два тижні не пропускають гуманітарний вантаж, переданий футбольними уболівальниками з Ганновера полтавській школі-інтернату.

Про це розповіли німецькі вболівальники на прес-конференції в Полтаві, повідомляє Обком.

Фанати німецького футбольного клубу "Ганновер-96", прямуючи на Євро-2012, відправили до Полтави майже 750 кілограмовий вантаж - одяг, іграшки, засоби особистої гігієни та спортивний інвентар, призначений для дітей-сиріт одного з полтавських інтернатів.

Гроші на покупку речей для сиріт німці збирали серед жителів Ганновера, дізнавшись про непросте життя дітей в інтернаті.

Але, як розповіли футбольні вболівальники на прес-конференції, вантаж "застряг" на українській митниці. Уже два тижні митники не пропускають його і не дають жодних пояснень своїм діям.

Щоб не йти до дітей з порожніми руками, німецькі футбольні фанати купили на 2000 євро подарунків в Полтаві для дітей та відвідали інтернат.

У свою чергу прес-служба Держмитслужби заявила, що Київська регіональна митниця оформить вантаж, який німецькі вболівальники зібрали для Полтавського інтернату, як тільки його заявлять для митного оформлення.

"Інформація, опублікована низкою інтернет-видань про те, що українська митниця вже 2 тижні не пропускає гуманітарний вантаж від німецьких фанів не відповідає дійсності", - зазначили в прес-службі.

Як заявили на митниці, "вантаж на адресу Полтавського інтернату поступив в Україну менше тижня тому, 6 червня".

"Станом на 20 годину 12 червня, вищезазначений вантаж так і не заявлений митному органу для проведення митних формальностей з метою випуску у вільний обіг", - йдеться в повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування