Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступник головреда "Нової газети" залишив Росію через погрози

Середа, 13 червня 2012, 14:06

Заступник головного редактора "Нової газети" Сергій Соколов був змушений виїхати з Росії у зв'язку із загрозою життю й здоров'ю.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на головного редактора "Нової газети" Дмитра Муратова.

На такий крок редакція була змушена піти після конфлікту, що відбувся між Соколовим і головою Слідчого комітету при прокуратурі Росії Олександром Бастрикіним у ході наради в Нальчику.

У середу зранку в "Новій газеті" був опубліковано відкритий лист Муратова, адресований Бастрикіну.

"Ми не стали наводити подробиці цієї зустрічі в моєму листі й не стали їх публікувати в надії дочекатися від пана Бастрикіна відповіді, який би гарантував безпеку Сергія Соколова, якого зараз ми змушені приховувати за межами Батьківщини", - сказав Муратов.

Так у листі сказано, що поверненні в Москву охорона Бастрикіна відвезла Соколова в ліс.

"Після приземлення Вашого борта пізнім вечором Соколов був усаджений у машину Вашою охороною й відвезений без пояснення причин у підмосковний лісочок. Там Ви попросили охорону вийти й залишилися із Соколовим наодинці", - говориться в листі.

"Ми не хочемо брати участь у клановій війні силовиків, і тому не цитуємо те, що Ви у вкрай експресивному стані висловили Соколову про газету, редакційну політику, як Ви охарактеризували нашого загиблого оглядача Політковську", - говориться в листі.

"І Ви знаєте, що цього разу жорстока правда у тому, що Ви в запалі грубо погрожували життю мого заступника. І навіть вдало пожартували, зазначивши, що самі ж цю справу й будете вести", - підкреслив головред газети.

У тексті відкритого листа Муратов вимагає від глави Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна гарантій безпеки для журналістів видання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування