Поляки занесуть російських фанів у "чорні списки" Європи

Середа, 13 червня 2012, 21:36

Російських вболівальників, які були затримані під час сутичок на марші у Варшаві, буде внесено у базу осіб, котрим заборонено в'їзд на територію Європейського Союзу.

Про це у середу повідомляє УНІАН з посиланням на представників польської влади.

До кінця тижня будуть проведені судові засідання в справах іноземців-учасників бійок, більшість з яких є громадянами Росії, та їх одразу видворять у примусовому порядку з польської території.

Польська влада, крім судових вироків, планує також анулювати видані більше двом десяткам росіянам візи та внести їх у базу осіб, котрим буде заборонено в'їзд на територію держав ЄС.

"Ми хочемо, аби покарання було болючим", - сказав міністр внутрішніх справ Польщі Яцек Ціхоцький.

Прес-секретар польського Міністерства внутрішніх справ Мавгожата Возняк не уточнила, на який термін буде заборонено в'їзд на територію ЄС порушникам, котрий раніше, як правило, становив від 3 до 5 років.

Ціхоцький назвав 12 червня "найскладнішим" від початку цьогорічного чемпіонату Європи з футболу.

Водночас, на його переконання, польські правоохоронці "успішно здали екзамен".

У свою чергу прем'єр Польщі Дональд Туск розкритикував людей, які намагалися зірвати у Варшаві марш російських уболівальників до стадіону.

За інформацією польського радіо, яке цитує "Інтерфакс-Україна", глава уряду Польщі назвав дурнями тих, хто зробив спроби перешкодити маршу.

"Поліція продовжує виявляти інших людей, причетних до безладів", - сказав Туск.

Він зазначив, що вже затриманих хуліганів постараються якомога довше протримати за гратами, щоб вони не змогли влаштовувати безлади під час інших матчів чемпіонату Європи з футболу.

Як відомо, у вівторок було затримано більше 180 осіб, котрі брали участь у безпорядках у центрі Варшави, серед яких найбільше виявилося польських та російських громадян: понад 150 та більше 20 осіб.

У сутичках поранення, котрі не загрожують життю, отримали близько 20 осіб. Серед них - 10 працівників поліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування