Фюле привітав Україну з "Євро", але пообіцяв контроль справи Тимошенко

Четвер, 14 червня 2012, 13:14

Єврокомісар із питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле вітає Україну з підготовкою Євро-2012.

"Вітаю з підготовкою цього свята. Бажаю успіху в подальшій боротьбі", - сказав він у середу в Страсбурзі в ході засідання міжпарламентського комітету з питань співпраці Україна - ЄС, у рамках засідання Європарламенту.

Такими словами Фюле почав свій виступ, проголосивши їх російською мовою, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У виступі він завив про намір Європейської комісії пильно стежити за судовим розглядом справи, порушеною у відношенні екс-прем’єра Юлії Тимошенко у зв'язку з діяльністю корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ).

"Ми будемо стежити за цим судом дуже пильно", - сказав він.

У цьому зв’язку він також звернув увагу на "публічні виступи, які звучать із офісу генерального прокурора до початку суду по "Єдиних енергетичних системах", які не вселяють упевненості".

Крім того, Фюле висловив упевненість, що Україна вирішить питання виборчого правосуддя, не дивлячись на те, якими будуть результати майбутніх парламентських виборів.

"Якими б не були результати виборів, я думаю, Україна вирішить питання виборчого правосуддя. Пояснень не достатньо. Суди над Тимошенко й іншими не були ні прозорими, ні справедливими, й не відповідали міжнародним стандартам. Нам відомо, що судді не зовсім незалежні, і немає рівноправності між учасниками процесу", - заявив він.

Єврокомісар ще раз підкреслив, що така позиція Брюсселя – це "не про особистості, але це про системні проблеми".

"Яким би не був політичний клімат в Україні, ці реформи потребують широкої політичної підтримки, щоб вирішити системні проблеми в судовій системі України. Я закликаю вас якнайшвидше провести ці реформи", - звернувся він до присутніх українських депутатів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування