Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Життя малого бізнесу з 1 липня чекають новини від податкової

Четвер, 14 червня 2012, 13:25

Новим податковим законодавством не передбачене збільшення розміру ставки податку за кожного найманого робітника.

Про нові податкові правила, що можуть набрати сили з 1 липня, пише "Дело".

Відповідно до закону, фізичні особи-підприємці поділяються на три групи.

До першого віднесені особи, що не використовують працю найманих осіб, що здійснюють винятково роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках і/або здійснюють господарську діяльність по наданню побутових послуг населенню й обсяг доходу яких не перевищує 150 тис. грн. Для таких підприємців установлюється ставка податку в межах від 1 до 10% мінімальної заробітної плати (приблизно 10-100 грн).

Друга група — особи, що використовують працю не більш 10 найманих людей, а обсяг доходу не перевищує 1 млн.грн., що здійснюють господарську діяльність по наданню послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку і/або населенню, виробництво і/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства. Ставка — від 2 до 20% мінімальної заробітної плати (20-200 грн.).

Ставка для третьої групи — 3% від отриманого виторгу при сплаті ПДВ або 5% без сплати ПДВ. До неї належать особи, що мають не більш 20 найманих осіб і обсяг доходу не перевищує 3 млн. грн.

При цьому на відміну від попереднього законодавства не передбачене збільшення розміру ставки податку за кожного найманого робітника.

Для фізичних осіб — підприємців, що не є платниками ПДВ, передбачене ведення тільки книги обліку доходів. Фізичні особи — підприємці, що є платниками ПДВ, ведуть облік доходів і витрат за формою й у порядку, визначеному Мінфіном.

Також уточнений перелік видів діяльності, на які не може поширюватися спрощена система оподатковування, установлена відповідальність платника податку за порушення вимог перебування на спрощеній системі оподатковування, визначені підстави для анулювання органами податкової служби свідчення платника єдиного податку і т.п.

"У цілому закон передбачає ослаблення фіскального навантаження на ділове поле, розширює економічні можливості для ведення підприємницької діяльності. Реформування спрощеної системи також повинне виключити використання механізму спрощеного оподатковування в схемах ухиляння від сплати податків", — вважають у податковій.

Як відомо, Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроект, що спрощує адміністрування податків для малого бізнесу. Закон може в ступити в силу з 1 липня 2012 року, якщо буде підписаний президентом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
Усі новини...