Грищенко не відчуває, що Україна призупинила наближення до ЄС

П'ятниця, 15 червня 2012, 11:44

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко вважає, що Україна не призупиняла процес наближення до Європейського Союзу.

Про це він сказав на прес-конференції в Києві, пише УНІАН.

"Ніде і ніяк не відчувається, що ми призупинилися в процесі нашого наближення до Європейського Союзу", - сказав Грищенко.

Він відзначив, що тривають активні консультації з усіх секторальним питань, проводиться технічна підготовка до підписання Угоди про асоціацію, як з боку України, так і з боку ЄС.

Зокрема, за словами Грищенка, Україна і ЄС ведуть активний діалог з питань безпеки і боротьби з піратством.

Він також відзначив, що вступ до Європейського Союзу залишається для України основною метою, але при цьому, за словами міністра, усередині ЄС відбуваються складні процеси, зокрема пошук розв’язання проблеми єврозони.

"Ми розраховуємо на те, що знайдеться час у тих, хто вирішує питання, як в столицях, так і в Брюсселі для того, щоб розібратися у тому, що відбувається в Україні, а не просто бачити ту картинку, яка легко сприймається, але не завжди відповідає реальності", - додав міністр.

Як відомо, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт у п'ятницю заявив, що процес європейської інтеграції України зупинено.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування