Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євродепутат не оцінила "українські правила" прийняття законів

Субота, 16 червня 2012, 12:21

Співголова фракції зелених у Європейському парламенті Ребекка Хармс не сприймає "українські правила" ухвалення законів.

Про це вона заявила на прес-конференції, коментуючи процес ухвалення Верховною Радою в першому читанні законопроекту про засади державної мовної політики, передає УНІАН.

"До цього часу було неможливо голосувати і бути відсутнім у парламенті, тобто це, з моєї точки зору, є неприйнятним", - сказала Хармс.

Як повідомлялося, 5 червня ВР прийняла у першому читанні законопроект "Про засади державної мовної політики", ініційований народними депутатами від Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком.

За це рішення проголосували 234 з 248 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. "За" проголосували 187 народних депутатів від Партії регіонів, двоє членів фракції НУ-НС, 25 депутатів від КПУ, двоє - від Народної партії, шість членів групи "Реформи заради майбутнього" і 12 позафракційних депутатів.

Пізніше член депутатської групи "Реформи заради майбутнього" Володимир Каплієнко заявив, що народних депутатів від його групи, картки яких проголосували за мовний законопроект, не було в сесійній залі на той момент.

11 червня народні депутати з фракції "БЮТ-Батьківщина" Юрій Одарченко і Степан Курпіль подали до Вищого адмінсуду позов до парламенту, в якому просять суд визнати за недійсні результати голосування за цей законопроект і заборонити профільному комітету Верховної Ради готувати його до розгляду в другому читанні.

За словами Курпіля, 5 червня в сесійному залі голосували ті депутати, які перебували на лікарняному, у відпустках. Насправді ж, як відзначив народний депутат, якщо не враховувати відсутніх, то за скандальний закон проголосувало б лише 172 народні депутати.

Голова Регламентного комітету ВР Володимир Макеєнко заявив, що парламент без порушень прийняв у першому читанні даний законопроект.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування