Тейшейра прийшов у лікарню до Тимошенко, але його не пустили

Неділя, 17 червня 2012, 17:48

Глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра не зміг зустрітися з екс-прем'єром Юлією Тимошенко в ЦКЛ №5 "Укрзалізниці" в Харкові в неділю.

Як передає Інтерфакс-Україна, близько 16:20 Тейшейра зайшов на територію лікарні в супроводі першого заступника голови Харківської облорганізаціі ВО "Батьківщина" Ірини Єфремової.

Пізніше біля будівлі лікарні Тейшейра сказав журналістам, що не зміг зустрітися з Тимошенко, незважаючи на наявність письмового звернення екс-прем'єра з проханням про зустріч.

"Місяць тому уряд сказав, що треба, щоб вона (Тимошенко) мене запросила. Вона запросила мене 15 травня, але в останній раз вони (в уряді) мені сказали, що я вже не посол ЄС в Україні. Я ще тут і я буду тут до вересня (перебувати на посаді посла ЄС в Україні), тому я не розумію причини відмови", - сказав Тейшейра.

За його словами, він зміг тільки піднятися на 9-й поверх лікарні і поспілкуватися з охороною біля палати Тимошенко. За словами європейського посла, охорона сказала, що лист екс-прем'єра потрібно передати в Качанівську виправну колонію.

Тейшейра відзначив також, що не може отримати дозвіл на зустріч з екс-прем'єром з моменту її арешту, тобто протягом майже 10 місяців, тоді як інші представники Європарламенту отримують такі дозволи.

Тейшейра повідомив також, що має намір ввечері в неділю бути присутнім на матчі Нідерланди-Португалія, який пройде на харківському стадіоні "Металіст".

Відповідаючи на питання журналістів, він зазначив, що не має наміру проводити акцію, аналогічну проведеній депутатами Європарламенту Ребеккою Хармс і Вернером Шульцем на матчі Німеччина-Голландія, коли ті підняли 2 плакати "чесна гра в футбол і політиці" і "звільніть політичних в'язнів". "Я не депутат, я не політик. Я посол. Я не можу цього робити", - підкреслив Тейшейра.

Водночас сайт Тимошенко повідомляє, що Тейшейрі не дозволили також передати Тимошенко листа. Він залишив свій лист екс-прем'єру представникам її партії у Харкові для того, щоб вони спробували передати цього листа через адміністрацію Качанівської колонії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування