Референдум в Києві може пройти разом з виборами

Понеділок, 18 червня 2012, 13:56

Місцевий референдум в Києві може бути проведений одночасно з парламентськими виборами 28 жовтня.

Про це повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

"Дільничні комісії з виборів народних депутатів, безумовно, можуть одночасно виконувати функції і дільничних комісій з проведення місцевого референдуму", - заявив він.

Чиновник нагадав, що закон про вибори містить обмеження лише на одночасне проведення парламентських і місцевих виборів, оскільки члени дільничних виборчих комісій з виборів до парламенту згідно з цим законом не можуть входити до складу дільничних комісій з місцевих виборів.

"Якщо мова йде про референдум, то такого обмеження закон про вибори народних депутатів не містить. А оскільки обмежень не міститься, то це (одночасне проведення місцевого референдуму з парламентськими виборами) ніби можливо", - пояснив Магера.

За його словами, порядок формування міської та районних комісій з місцевим референдуму "є надзвичайно архаїчним", оскільки передбачає включення до їх складу, зокрема, представників трудових колективів, громадських організацій, громадян за місцем проживання.

Крім того, заступник голови ЦВК нагадав, що місцеві референдуми фінансуються тільки за рахунок коштів місцевих бюджетів - залучення для цих цілей коштів фізичних та юридичних осіб законом не передбачено.

Магера повідомив, що в ЦВК немає офіційної інформації про підготовку місцевого референдуму в Києві.

"Насправді, місцева влада не зобов'язана подавати в ЦВК таку інформацію. Інформація, яка у нас є з цього питання, носить виключно неформальний характер", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування